Tudástár

Mi a joghurt?
 
Tehén vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt élő egészség: kálciumban, foszforban, káliumban,fehérjében és B-vitaminokban gazdag.A savanyított tejtermékek évezredek óta ismeri az emberiség. Feltalálásukhoz számtalan legenda kapcsolódik, ám feltehetőleg a megfelelő hűtési technológia hiányának köszönhetik létrejöttüket.
Egy legenda szerint valahol a Kakukázusban jött létre a joghurt, egy véletlen folytán különböző mikroorganizmusok kerültek egy csupor tejbe, és mivel a hőmérséklet is megfelelő volt számukra, megsavanyították a tejet.
 
A joghurt előállításának a magasabb hőmérsékletű vidékek kedveztek, ugyanis az erjesztést végző baktériumkultúrák minimum 42- 45 C-ot igényelnek szaporodáshoz. A joghurt Nyugat-Európában először a XVi. században jelent meg, de csaj jóval később, az 1900-as évek elején, Ilja Mecsnyikov kutatásai nyomán vált széles körben ismertté. Az orosz biológus talált elsőként bizonyítékot arra, hogy a készítményben található élő kultúra pozitív hatást gyakorol az emberi szervezetre.
 
https://myspoonz5.webnode.hu
 
 
Hogyan készül a Spoonz joghurt készítő porkultúra?
 
A joghurt készítő porkultúrák kifejlesztése Magyarországon egy nemzetközileg is elismert kutató-fejlesztő intézetben történt. A kutatóintézetet 1903-ban alapították. Ma Magyarország egyik legpatinánsabb élelmiszeripari kutató-fejlesztő és szolgáltató intézete.
 
A Kutató-Élelmiszervizsgáló és Nyerstej Minősítő Laboratórium az elsők között szerezte meg NAT-akkreditációját az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint. Ezen túlmenően érvényes GMP-engedélyekkel is rendelkezik humán- és állatgyógyászati gyógyszerkészítmények mikrobiológiai minőségellenőrző vizsgálataira. A GMP-engedélyekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (MGSZH ÁTI) bocsátotta ki.
 
A csomagolás is Magyarországon történik Európa egyik legmodernebb, bio minősítéssel rendelkező csomagolóüzemében.
A csomagolás sterilizált levegőjű üzemcsarnokokban zajlik, hogy a legcsekélyebb mikrobiológiai szennyeződés se kerülhessen a végtermékbe.
 
Az alapanyagok homogenizációját kétszer végzik el gyártás során. Erre azért van szükség, hogy minden tasak joghurtporba pontosan azonos mennyiségű alkotóelem és fermetáló baktérium kerüljön, ezzel biztosítjuk az állandó minőséget.
 
Hogyan készítsünk joghurtot 
 
Vegye ki az inkubátorházból és rendkívül alaposan tisztítsa meg az üveget és annak fedelét. Győződjön meg róla, hogy az üvegben sem maradt semmilyen vegyszer, vagy lerakódás. Az üvegben, vagy a fedélen maradt szennyeződések miatt az erjesztő baktériumok elpusztulhatnak, így a joghurt minősége nem lesz megfelelő! 
 
1 liter hőkezelt tejet melegítsen fel 41-43 °C-ra, majd állandó keverés mellett (praktikusan kézi habverővel) fokozatosan öntse a tejhez a joghurtport. Egy adag joghurt elkészítéséhez egy teljes tasak joghurtpor (15g) szükséges. Győződjön meg róla, hogy a por csomómentesen feloldódott-e a tejben, majd öntse át a joghurtkészítő üvegbe. Ellenőrizze a tej hőmérsékletét, semmiképpen ne legyen kevesebb, mint 42 °C. 
Zárja le az üveg fedelét, majd helyezze be az inkubátorházba és fedje le azt a tetejével. 
A lezárt inkubátorházat helyezze szobahőmérsékletű, rázkódásmentes helyre. Körülbelül 8 óra elteltével a joghurt elkészült. Vegye ki az üveget az inkubátorházból és tegye be a hűtőszekrénybe. Amint a joghurt lehűlt, azonnal fogyasztható. 
 
 
https://myspoonz5.webnode.hu

Miért érdemes Spoonz Joghurtot fogyasztani?

 
- Mert 1 -1,5 dl fogyasztása esetén napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe. 
-  Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban. 
- Tartalmaz prebiotikus inulint, amely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban juttatja a bélbe. 
- A kereskedelmi egységekben kapható tejek tejfehérje tartalma gyakorta nem elegendő a megfelelő minőségű joghurt elkészítéséhez, így a 
Spoonz joghurtban hozzáadott tejfehérje koncentrátum is található por alakban, elősegítve a kitűnő minőség elérését. 
- Öt egymással teljesen összefüggő pre- és probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: inulin, lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. bulgaricus. 
- A joghurt készítő porban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a 
terméket a Biokontroll Hungária látta el bio tanúsítványával. 
- Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes. 
- Stabilizáló szer nélkül készült. 
- Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható. 
- A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény. 
 
 
https://myspoonz5.webnode.hu
A SPOONZ élő baktériumkultúrás joghurt fogyasztásának egészségügyi szerepe három csoportba osztható: 
  • gátló szerep (megakadályozza egyes betegségek kialakulásának kockázatát), 
  • tisztító szerep (megtisztít a toxikus anyagoktól), 
  • karbantartó szerep (egyensúlyban tartja a bélflórát). 

A rendszeres SPOONZ joghurtfogyasztás karbantartja, „egyensúlyba hozza” az emésztést, erősíti az immunrendszerünket és pl. koleszterinszint-csökkentő diéta részeként, segíti annak sikerességét is.

Napjainkban a nagyipari gyártás az, amely sajnos a joghurt legfontosabb és legegészségesebb alkotóelemeit rombolja. A boltokban kapható joghurtokban a magas hőkezeléssel elpusztították az élő joghurtkultúrát, és vele együtt minden áldásos hatását is.

https://myspoonz5.webnode.hu

A SPOONZ joghurtban minden olyan tápanyag megtalálható, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van. 
  • elsősorban segít egyensúlyban tartani a bélflórát, az emésztést,  
  • csökkenti a májban a zsírlerakódást, 
  • gátolja a rákkeltő anyagok képződését, 
  • erősíti az immunrendszert, 
  • csökkenti a koleszterint, 
  • jó hatással van a vérnyomásra, 
  • erősíti az érfalat, meggátolja az érelmeszesedést, így hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez. 

A SPOONZ joghurt inulint tartalmaz. Az inulin megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát, ezzel a toxikus bomlástermékek képződését és felszívódásának lehetőségét megakadályozza. Az inulin tehát elősegíti az egészséges bélműködést és kedvező hatást gyakorol az egészséget védő bélbaktériumokra. Az egészséges bélflóra hozzájárul a szervezet védekezőképességének megfelelő működéséhez.

 

https://myspoonz5.webnode.hu

Az inulin élettani hatását az alábbiak szerint fejti ki:

  • javítja az emésztőrendszer működését
  • pozitívan befolyásolja a bél pH értékét
  • segíti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását
  • szabályozza a cukoranyagcserét
  • nem növeli a vércukorszintet, természetes cukorpótló, nem szükséges inzulin a lebontásához
  • szerepe lehet a vastagbélrák megelőzésében
  • jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, valamint szív- és érrendszeri betegségek esetén.

Az inulin tehát számos jótékony hatással bír, természetes cukorpótló és zsírbontó hatása révén egyre szélesebb körben alkalmazzák. Ennek megfelelően használata javasolt:

  • cukorbetegeknek
  • magas koleszterinszint esetén
  • dietázóknak
  • fogyókúrázóknak
  • aktív sportolóknak
  • antibiotikumos kezelések alkalmával
  • gyomor vagy bélprobléma megléte esetén
  • szív – és érrendszeri  betegségek esetében.
 
Ha Ön is szeretne otthon egészséges joghurtot készíteni és nem a bolti szemetet megenni, akkor regisztráljon a rendszerbe, vásárlónak. Tudom, lehet otthon is joghurtot készíteni, és én is eddig ezt tettem, DE mióta megismerkedtem a spoonz egyedülálló összetevőivel, tudom, hogy azt a joghurtot amit eddig fogyasztottam még jobban növelni tudom az eredményességében, értékében! A hatása megsokszorozódik, higgye el, hiszen az emberi szervezet működését folyamatosan szem előtt tartom az ételeim és a süteményeim recepjeinek összeállítása során is. 
 
https://myspoonz5.webnode.hu

 Csak belső tagsággal tud ehhez az egyedülálló terméhez hozzá jutni.

Itt regisztráljon ingyenesen, hogy vásárolni tudjon >>> Kattints a linkre >>> https://my-spoonz.eu/
Majd töltse ki az adatokat. 
Fontos, hogy szponzor kód nélkül nem tud regisztrálni ezt a kódot itt találja >>> Szponzorkód: 1405-0011 Ezt írja be a megfelelő helyre az adatoknál, ezután tud tovább haladni a vásárláshoz.



Kérdésekkel forduljon hozzánk bizalommal  akár skype-n is: hajni_31 vagy onhausz.peter

Szeretném megrendelni a saját joghurt inkubátoromat >>>

 

https://myspoonz5.webnode.hu

 

Hivatalos weboldal, ahol a regisztrációdat megteheted, hogy vásárolni tudj >>>

 

 

 

 

Hírek

  • 2014.05.23 22:00

    Mi az inulin? Te tudtad?

    Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az...

  • 2014.05.22 12:45

    Turmix recept

    A mai nap elkészítettem az egyik kedvenc turmixomat! Ezzel máris jól indult a nap! Mivel tavasz van és nap, mint nap egyre több friss gyümölcs van, így nagyon egyszerű a spoonz joghurttal az egészségünket még jobban felturbózni.  Íme néhány recept, ami nagyon gyorsan elkészíthető és kitűnően...

  • 2014.05.20 10:49

    Írja meg az észrevételét

    Szeretne többet megtudni a szolgáltatásunkról? Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.Nagyra értékeljük a visszajelzéseit, hiszen ezzel segít minket, hogy a képességeinknek megfelelően, a lehető legjobb szolgáltatást biztosíthassuk.

  • 2014.05.20 10:48

    Üdvözöljük az új weboldalunkon

    Büszkén értesítjük, hogy elindult az új weboldalunk! A legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról itt olvashatnak, melyekben tájékoztatjuk Önt az aktuális és közelgő eseményekről, amelyeken mi is részt veszünk. Nézzen vissza honlapunkra minél gyakrabban! Erősségünk a tapasztalt kezek által...

Elérhetőség

myspoonz in München
Rapoto str.
München
80687

+49 179 412 06 04
Hétfő - Péntek 9:00 - 15:00
+49 179 984 37 12
Hétfő - Vasárnapig 15:00 - 20:00

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode