Több, mint joghurt
Mi a joghurt?
Tehén vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt élő egészség: kálciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminokban gazdag.
A savanyított tejtermékek évezredek óta ismeri az emberiség. Feltalálásukhoz számtalan legenda kapcsolódik, ám feltehetőleg a megfelelő hűtési technológia hiányának köszönhetik létrejöttüket. Egy legenda szerint valahol a Kakukázusban jött létre a joghurt, egy véletlen folytán különböző mikroorganizmusok kerültek egy csupor tejbe, és mivel a hőmérséklet is megfelelő volt számukra, megsavanyították a tejet.
A joghurt előállításának a magasabb hőmérsékletű vidékek kedveztek, ugyanis az erjesztést végző baktériumkultúrák minimum 42- 45 C-ot igényelnek szaporodáshoz. A joghurt Nyugat-Európában először a XVi. században jelent meg, de csaj jóval később, az 1900-as évek elején, Ilja Mecsnyikov kutatásai nyomán vált széles körben ismertté. Az orosz biológus talált elsőként bizonyítékot arra, hogy a készítményben található élő kultúra pozitív hatást gyakorol az emberi szervezetre.
Miért érdemes Spoonz Joghurtot fogyasztani?
- Mert 1 -1,5 dl fogyasztása esetén napi 10 milliárd hasznos csíra jut a bélrendszerbe.
- Hősokk nélkül, lassú érleléssel készül egy speciálisan kifejlesztett tartályban.
- Tartalmaz prebiotikus inulint, amely a gyomorsav ellen védőköpenyként lép fel és a probiotikus csírákat biztonságban juttatja a bélbe.
- A kereskedelmi egységekben kapható tejek tejfehérje tartalma gyakorta nem elegendő a megfelelő minőségű joghurt elkészítéséhez, így a Spoonz joghurtban hozzáadott tejfehérje koncentrátum is található por alakban, elősegítve a kitűnő minőség elérését.
- Öt egymással teljesen összefüggő pre- és probiotikus mikroorganizmust tartalmaz: inulin, lactobacillus acidofilus La-5®, bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12®, streptococcus thermophilus, lactobacillus delbrückli cubsp. bulgaricus.
- A joghurt készítő porban található összetevők szigorúan ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a terméket a Biokontroll Hungária látta el bio tanúsítványával.
- Mesterséges színező- és aromaanyagoktól mentes.
- Stabilizáló szer nélkül készült.
- Az elkészített joghurt hűtőszekrényben 4-5 napig eltartható.
- A legkevesebb kalóriával és zsírral készült, koleszterinszegény.
A SPOONZ élő baktériumkultúrás joghurt fogyasztásának egészségügyi szerepe három csoportba osztható:
- gátló szerep (megakadályozza egyes betegségek kialakulásának kockázatát),
- tisztító szerep (megtisztít a toxikus anyagoktól),
- karbantartó szerep (egyensúlyban tartja a bélflórát).
A rendszeres SPOONZ joghurtfogyasztás karbantartja, „egyensúlyba hozza” az emésztést, erősíti az immunrendszerünket és pl. koleszterinszint-csökkentő diéta részeként, segíti annak sikerességét is.
Napjainkban a nagyipari gyártás az, amely sajnos a joghurt legfontosabb és legegészségesebb alkotóelemeit rombolja. A boltokban kapható joghurtokban a magas hőkezeléssel elpusztították az élő joghurtkultúrát, és vele együtt minden áldásos hatását is.
Hogy a partnerünkké válhasson vegye fel velünk a kapcsolatot
Szeretném kipróbálni, ingyenesen regisztrálni >>
Hivatalos weboldal, ahol a regisztrációdat megteheted, hogy vásárolni tudj >>>